Mökkilomailijan unelma Suonenjoella

Villa Mirjam

        LUONTOKULKIJALLE JA TOIMELIAALLE LOMALAISELLE

Nuotiolla istuskelua ja vesikelluntaa

Huviloiden edustalta löytyvät ulkogrillipaikat ja omat pienet saaret. Lähintä niistä pääset tutkimaan kahlaamalla. Järven matala rantavesi lämpenee kelluntakelpoiseksi jo alkukesästä.

Luonnossa kävelyä ja suopursujen nuuhkimista

Ympärilläsi on raikas monimuotoinen metsä. Anna paksulle kuusivanhukselle halaus tai nuuhkaise suopursun makeanvoimakasta tuoksua. Tiesitkö muuten, että suopursu on savolaisten oma rhododendron? Sen rantaruskan väri on unohtumaton. Mökkitien varrella pellon laidalla kesällä voit nauttia luonnonkukkaloistosta.

Laineiden liplattelun kuuntelua

Laitureiden nokassa keinuvat soutuveneet ovat käytössäsi. Lisävauhtia saat vuokraamalla sähkökäyttöisen perämoottorin. Auringon lämmittämät rantakivet houkuttelevat istumaan ja ihmettelemään.

Kalastusta, ravustusta ja metsästystä

Suurin kalasaalis on ollut pienen ihmisen kokoinen (tämä ei ole kalavale!). Kalastustarvikkeista löytyvät muun muassa katiskat, rapumerrat ja mato-onget. Paikallisen metsästysseuran kanssa voit sopia osallistumisesta syksyiseen hirvenmetsästykseen.

Marjastusta ja sienestystä

Salaisia marja- ja sienipaikkoja metsän uumenissa. Puolukoita, mustikoita ja pohjoisen luonnon aarteita lakkoja voit kerätä aivan huviloiden läheisyydestä. Metsämansikat heinänkorressa muistuttavat lapsuuden aina aurinkoisista kesistä!

Lähimetsän antimia ovat myös sienet; komeat herkkutatit ja suppilovahveroiden hienostunut aromi saavat veden herahtamaan kielelle.

Vaellusta, hiihtoa, mäenlaskua ja avantouintia...

Villa Mirjamin ympäristö sekä lähitienoon kunnat tarjoavat lukemattomia erilaisia liikuntamahdollisuuksia jokaisena vuodenaikana. 


Villa Mirjamissa hiihdät, luistelet, lasket pulkkamäkeä, lykit potkukelkkaa, uit ja avantouit, soudat, pyöräilet tai ihan vain kävelet idyllistä mökkitietä pitkin.


PS. Suonenjoella vuokrataan Fatbike-polkupyöriä!

"Anna Antti ahvenia, Pekka pieniä kaloja..."

Iso-Rastinjärvestä nousee kalaa

Talvella varustaudu pilkkihaalarein ja nostele saalista jään alta.

Kesällä istuskele rantalaiturilla varpaat lämpimässä vedessä ja mato-ongi ahvenet kalakeittoon. Tai viskaa katiska rantakaislikkoon. Karskeimmat kalamiehet jigaavat iltahämärissä kuhasaaliin.   

KAUPUNKIRETKELLE TAI ISSIKKAVAELLUKSELLE

Tutustu rentoon ja ystävälliseen savolaiseen elämänmenoon!

Suonenjoki

Huviloista on seitsemän kilometriä Suonenjoelle, joka on Suomen mansikkapääkaupunki. 

Heinäkuisten Mansikkakarnevaalien sekä peruspalveluiden  lisäksi Suonenjoki tarjoaa loistavat liikuntaharrastusmahdollisuudet. 

 Lintharjun ainutlaatuinen suojeltu ulkoilualue ikiaikaisessa harjumaastossa, Vanhamäen toimintakeskus sekä jäähalli houkuttelee ulkoilijoita kauempaakin. 

Suonenjoella voit meloa, pelata pesäpalloa, squashia, tennistä, frisbeegolfia tai jalkapalloa. 

Pikkukaupungin erikoisuuksia ovat huimapäille Kaatronlammen kymmenmetrinen hyppytorni ja liikennepuisto sekä Kyöpelinvuoren hyppyrimäki.

 Uimahallissa vesipedoille avautuu uintimahdollisuus talvellakin.

Kuopio

Villa Mirjamin lomahuviloista pääset helposti päiväretkelle "isolle kirkolle"!

Kallaveden helmi, 100 000 asukkaan Kuopio, on vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Kalakukkotori lupsakoine ihmisineen ja Velj´mies - patsaineen sekä Puijontorni ainutlaatuisine panoraamamaisemineen ovat tutustumisen arvoisia vierailukohteita.

 Vilkas yliopistokaupunki on tunnettu muun muassa Matkuksen kauppakeskuksesta, Muikkuravintola Sampon legendaarisista muikkuannoksista, sisävesiristeilyistä, museoista ja Viinijuhlista.

 Kuopio oli suomalaisen suurnaisen Minna Canthin kotikaupunki! 

Kuopiossa sijaitsee lähin laskettelukeskus.

PS. Kuopiosta löydät museoiden parhaimmistoa, esimerkiksi Suomen ainoan Ortodoksisen kirkkotaiteen museon.Rautalampi

Suonenjoen ihastuttavaan naapuripitäjään Rautalammille on matkaa noin 20 kilometria. 

Lomaretkeile upeissa perinnemaisemissa Etelä-Konneveden kansallispuistossa, jossa vaeltaja voi nähdä vaikkapa kalasääksen pesän korkeassa hongassa. 

Osallistu mönkijäsafarille, ratsasta islanninhevosilla tai kokeile alamäkiluistelua! 

Älä unohda Ruusun Galleriaa!


Varkaus

Tee maakunta-ajelu Varkauteen! Suosittelemme erityisesti Mekaanisen musiikin museota!
Haluatko ottaa meihin yhteyttä?